IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов скандал за принц Андрю – дал 15 000 долара за вечер с непълнолетна

14 януари 2024 12 00

Вирджиния Джуфре получила парите чрез Джефри Епстийн

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Вирджиния Джуфре твърди, че е получила хиляди долари от осъдения сексуален престъпник Джефри Епстийн, за да прави секс с принц Андрю. 

Джуфре направи обвинението по време на видеозаписа от януари 2016 година в съда във Флорида като част от дело срещу бившия професор по право в Харвард Алън Дершовиц. Тя говори като незасегната страна в процеса, заведено срещу преподавателя, който се изявяваше и като адвокат на Епстийн. Делото бе заведено от нейните адвокати Брадли Едуардс и Пол Касел. 

В съдебните документи Джуфре е попитана дали ѝ е било платено между 10 и 15 000 долара директно или от името на Епстийн за секс с принц Андрю във времева рамка, определена като 2011 година. 

„Да, получих 15 000 долара. Не знам какъв е еквивалентът в паунда. Получих парите в американски долари“, отговори тя, имайки предвид разликата в британската и американската валута. Джуфре след това бе попитана дали е платила такси върху тези пари, за което тя отрече. 

Принц Андрю продължава да отрича всяко едно твърдение, направено към него във връзка с престъпленията на Джефри Епстийн.

Джуфре, която в момента е на 40 години, в миналото е казвала, че първото ѝ сексуално преживяване с принц Андрю се е случило в лондонския дом на Гислейн Максуел, когато е била на 17 години. Максуел обаче отрече твърденията и в момента излежава 20-годишна присъда във федерален затвор за ролята си в секс трафик на момичета заедно с Епстийн. Опозореният инвеститор почина, докато чакаше съдебен процес по федерални обвинения в заговор и сексуален трафик през 2019 година. 

По-рано Вирджиния твърдеше, че е била принуждавана да прави секс с херцога на Йорк три пъти между 1999 и 2002 година в Лондон, Ню Йорк и частен карибски остров, собственост на Епстийн. Не стана ясно точно за кой от случаите тя казва, че е получила 15 000 долара. 

На друго място в показанията си Джуфре говори за недатирано посещение в клуб Tramp с принц Андрю, където той е поръчал напитки от бара, като в нейната е имало алкохол, въпреки непълнолетието й. Според вестник Telegraph, клубът е частен и в него се влиза само с членство. 

Свидетелските показания на жената са част от последния кръг документи, публикувани във връзка с дело за клевета, заведено от нея срещу Максуел през 2015 година, което беше уредено две години по-късно. Публикуването на документите, което започна миналата седмица, беше наредено на 18 декември 2013 година и не съдържаше експлозивни разкрития или нови самоличности на насилници, както някои бяха предвидили

Принц Андрю се оттегли от кралската си роля през 2019 година след интервюто си за BBC относно връзката му с Джефри Епстийн. Той също така бе лишен от военните си титли и покровителства от майка си – кралица Елизабет II, през януари 2022 година, след като Джуфре заведе гражданско дело за сексуално насилие. Той се споразумя с нея извън съда за неразкрита сума през февруари същата година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Non è l'Arena (@nonelarena)

Докато призивите за разследване на по-малкия брат на крал Чарлз се засилиха, след като той беше посочен в съдебните документи, свързани с Епстийн, разпечатани миналата седмица, британската полиция казва, че към момента няма планове за разследване. Миналия петък столичната полиция каза в изявление, че е наясно с публикуваните съдебни документи и ако получат подходяща информация, ще започнат разследване. 

63-годишният принц Андрю преди това призна, че познава Епстийн, но отрече да е извършвал нещо нередно. 

Скандалът с принц Андрю идва на малкия екран

Нарекоха принц Андрю „Стар перверзник“ по време на погребалната процесия на майка му

През 2019 година той даде интервю пред BBC, където казва, че няма спомен въобще да е срещал Джуфре. Когато журналистката Емили Мейтлис повдигна въпроса за снимката, показваща кралската особа с ръка около кръста на момичето, той каза „Нямам абсолютно никакъв спомен тази снимка да е правена някога“. След интервюто той обяви решението си да се оттегли от обществени задължения. 

„През последните няколко дни ми стана ясно, че обстоятелствата, свързани с бившата ми връзка с Джефри Епстийн, се превърнаха в голямо прекъсване на работата на семейството ми и на ценната работа, която се извършва в много организации, също и благотворителни такива, които с гордост подкрепям. Затова попитах Нейно Величество дали мога да се оттегля от обществени задължения в обозримо бъдеще и тя даде своето разрешение“, каза той тогава. 

Андрю допълни, че продължава да съжалява за близките си отношения с Епстийн. „Неговото самоубийство остави много въпроси без отговор, особено за неговите жертви, и аз дълбоко съчувствам на всички, които са били засегнати и искат някаква форма на справедливост. Мога само да се надявам, че след време те ще успеят да изградят отново живота си. Разбира се, аз съм готов да помогна на всяка подходяща правоприлагаща агенция с техните разследвания, ако е необходимо“.

Принц Андрю запази титлата си на херцог на Йорк и мястото си в линията за наследяване на трона, което в момента е осмо след двете деца на принц Хари и Меган Маркъл. Той обаче вече не използва титлата „Негово кралско височество“ в нито едно официално качество.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари