IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откровено с Джулия Робъртс – за семейството, „Нотинг Хил“ и грациозното остаряване

12 януари 2024 12 30

Актрисата застава на корицата на британския Vogue

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джулия Робъртс е една от малкото дами в Холивуд, която просто няма как да не харесваш. Огромната усмивка, топлото присъствие, което се усеща дори през екрана, липсата на онова его, което много звезди показват, когато славата им се издигне до небесата, и уважението към семейството са все качества, които вече трудно се забелязват в успелите актьори и актриси. 

Гледали сме я в множество романтични комедии, смели сме се, плакали сме и сме се ядосвали заедно с нея. Въпреки че знаем всяка една реплика от „Хубава жена“, „Нотинг Хил“, „Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Яж, моли се и обичай“, продължаваме да ги гледаме с интерес и зарязваме всяка домакинска работа, когато ги видим в телевизионната програма. Толкова сме свикнали с Джулия Робъртс, че сякаш я познаваме лично

Самата тя признава, че предразполага хората и ги кара да се чувстват като нейни близки. Сякаш ходят с нея на църква, обядват заедно и прекарват голяма част от свободното си време в обсъждане на местните клюки.

„Мисля, че има нещо в мен, което винаги кара хората да се чувстват комфортно и те започват да виждат някакви познати черти в мен. Ако някой ме види в хранителния магазин, няма да се притесни да ме попита защо съм отрязала толкова много от косата си. Не се опитват да бъдат груби, а просто го правят, защото чувстват, че ме познават“, казва Робъртс пред британския Vogue, на чиято корица застава. 

Актрисата отдава това фамилиарничене на факта, че в повечето си филми не използва твърде много грим и това я вади от типичното определение за актьор. Но Робъртс не смята, че играе себе си в проектите, за които е избрана. 

„Най-трудното нещо, което трябваше да направя, беше да играя актриса в „Нотинг Хил“. Беше ми толкова неудобно. Дори за малко да се откажа от ролята, защото ми изглеждаше толкова странна. Дори не знаех как да играя този персонаж“, казва Джулия на сценариста Ричард Къртис, който е написал множество романтични комедии, включително „Нотинг Хил“. 

Робъртс толкова ненавиждала ролята си на филмова звезда, че дори искала да носи съвсем различни дрехи от тези, които ѝ били предоставени. Именно затова изпраща шофьора си до вкъщи, за да ѝ вземе няколко тоалета от личния ѝ гардероб. Така тя заснема една от емблематичните сцени във филма със собствените си чехли, синя пола, тениска и жилетка. 

Актрисата признава, че обожава да снима романтични комедии и се счита за голяма късметлийка, че играта ѝ се харесала и на публиката. Осъзнава колко много съдбата я обича, когато успява да направи „Хубава жена“, „Нотинг Хил“ и „Сватбата на най-добрия ми приятел“ един след друг, като всеки се харесва на публиката. 

Другото, за което е благодарна, е фактът, че успява да постигне големите си успехи, преди да създаде семейство и деца. По думите ѝ, това ѝ е позволило да си стои по-често вкъщи, когато става майка и да обърне повече внимание на съпруга си Дани Модър. Двамата са родители на 19-годишните близнаци Хейзъл и Финиъс, както и на 16-годишния Хенри. 

„Смятам, че най-късметлийският аспект от живота ми, е това, че успехът в кариерата ми дойде по-рано. Така че, когато успях и в личен план, имах съпруг и деца, заради които трябваше да оставам вкъщи, бях в бизнеса вече 18 години. Така че почувствах, че имам този лукс. Не трябваше да избирам едното или другото“, казва Робъртс пред Vogue. 

Отбелязвайки че се е доказала в Холивуд по времето, когато е родила, актрисата споделя, че ѝ е било много по-лесно да избере семейството пред работата. „Да имам лукса да остана вкъщи и да бъда със семейството си, ще съм благодарна за това всеки ден“

Въпреки че постига толкова големи успехи на екрана, Робъртс признава, че никога не е стъпвала в колеж. Причината – семейството ѝ е нямало достатъчно пари, а оценките ѝ в училище не стигали за стипендия. 

Джулия Робъртс се ражда в Смирна, Джорджия през 1967 година. През 2022 година дава интервю, в което споделя, че Мартин Лутър Кинг-младши и съпругата му Корета Скот, които са били приятели с родителите ѝ Уолтър Робъртс и Бети Лу, са платили сметките в болницата след раждането ѝ, защото майка ѝ и баща ѝ са нямали тази възможност. 

Родителите на актрисата ръководят театрално училище в Атланта, наречено Actors and Writers Workshop. Те се сприятеляват със семейство Кинг, след като Корета се обажда на Бети и пита дали децата им може да се обучават в училището, защото навсякъде другаде не ги приемали заради цвета на кожата. 

Въпреки натоварения си график, Джулия Робъртс сякаш е застинала във времето, когато става дума за остаряването. Тази тема също бе зачекната в интервюто ѝ за Vogue, където тя се пошегува, че тайната за безвременната ѝ красота се крие в киселите краставички

„Да, завирам си главата в буркан през седмица и стоя така 18 часа. Прави чудеса. Но миризмата е ужасяваща“, шегува се актрисата. 

Сериозният отговор обаче е малко по-приятен. „Добри гени, водене на живот, който те изпълва, и любовта на добър мъж. Вярвам, че съпругът ми ме обича и се грижи за мен по начини, които ме карат да се чувствам много, много щастлива. И винаги, когато си щастлив, няма значение на колко години си“, категорична е Робъртс. 

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари