IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилни и усмихнати – принц Хари и Меган Маркъл стъпиха на нигерийска земя

10 май 2024 16 30

Вижте последните визии на херцога и херцогинята на Съсекс

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл и принц Хари започнаха тридневното си посещение в африканската държава Нигерия като първо бяха посрещнати в местно училище, подкрепено от тяхната фондация Archewell.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се появиха усмихнати и много стилни, докато получаваха топло посрещане в Lights Academy в Абуджа, като противоречивата кралска двойка отдели време за разговор със студенти.

Хари и

Снимка: Getty Images

Меган изглеждаше много шик в дългата си рокля в нюд цвят, допълнена с метални бижута, като нейната тъмна коса беше прибрана назад в сплетена конска опашка.

Междувременно Хари носеше подходяща риза в цвят екрю и ленени панталони, като визията му допълваше тази на съпругата му.

Херцозите на Съсекс получиха за подарък огърлици при пристигането си в училището, а по-късно днес Хари ще се срещне с ранени военнослужещи във военна болница.

Пристигането на двойката в Нигерия идва, след като двамата се събраха на летище Хийтроу в Лондон в четвъртък, когато Меган взе самостоятелен полет от Лос Анджелис, за да се срещне със съпруга си във VIP апартамента Уиндзор на летището.

Впоследствие двойката се качи на полет на British Airways до Абуджа, където по-късно пристигнаха по покана на началника на отбраната. При пристигането си Меган носеше черен панталон и кафяво сако, докато съпругът ѝ беше с черно сако и панталон. Двамата са отседнали в хотел Transcorp Hilton в Абуджа.

Двамата ще присъстват и на тренировъчна сесия за благотворителната организация Nigeria: Unconquered, която си сътрудничи с игрите Invictus Games, на които Хари е патрон и организатор, както и на официален прием.

Меган, от своя страна, също ще бъде домакин на събитие на жените в лидерството с д-р Нгози Оконджо-Ивеала, генерален директор на Световната търговска организация.

В неделя, последния ден от посещението им, двамата ще присъстват на баскетболен лагер с Giants of Africa, културен прием и набиране на средства за поло за Nigeria: Unconquered.

Хари и

Снимка: Getty Images

Пътуването бележи първото посещение на Меган и Хари в Нигерия като двойка. Страната заема специално място и за двамата, като Меган прекара време с нигерийския отбор на Invictus Games миналата година и дори получи нигерийско име – Амира Нгози Лоло.

„Амира“ се превежда като принцеса войн от легенда, „Нгози“ означава благословена, а „Лоло“ символизира кралската съпруга.

Боби Одже, лидерът на нигерийския отбор, каза пред списание HELLO! миналата година: „Тя има сантиментална привързаност към Нигерия, така че ни хрумна като екип да кажем защо просто не дадем име на Меган.“

Той добави: „Тя е прекрасна, просто е прекрасна. Начинът, по който тя прегръща своето нигерийско наследство означава много за нас като нигерийци и това е посланието, което връщаме в Нигерия.“

Във вените на майката на Меган – Дория, тече нигерийска кръв и Маркъл е горда с този факт.

Посещението на Хари и Меган в Нигерия идва, след като херцогът отбеляза десетата годишнина от игрите Invictus в катедралата „Свети Пол“ в Лондон в сряда, където той се присъедини към различни гости, включително близки роднини на майка му Даяна.

Хари обаче така и не се срещна с болния си баща крал Чарлз, нито пък с по-големия си брат – принц Уилям.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари