IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 грешки при хранене след спорт

16 декември 2019 09 00

Те пречат на отслабването ви

Снимка: Pixabay

Движението помага с едва 30% за това каква форма на тялото ще имате. Останалите 70 % са хранене. И е важно не само колко, а какво, как и кога консумирате. Особено ако тренирате активно, за да горите повече калории.

Ето и кои грешки не трябва да допускате при хранене след спорт:

Не се храните балансирано

Макар че мнозина предпочитат да пийнат протеинов шейк след тренировка, той е просто добавка, която не може да замени макронутриентите, доставяни от реална храна.

Ядете дълго време след тренировка

След усилено движение тялото се настроило веднага да абсорбира необходимите съставки, за да е здраво и енергично. Ако се забавите прекалено дълго с храната, го правите уязвимо, а и със сигурност ще прегладнеете, което после може да доведе до много лош избор на ястия.

спорт

Снимка: Pixabay

И още! Ако искате да натрупате мускули, сега е идеалният момент да вкарате въглехидрати, тъй като нивата на гликоген са се изчерпали. Но не вкарвайте в устата всичко, яжте добри въглехидрати.

Консумирате, каквото ви попадне

Да, вие сте се изморили и сте изгорили стотици калории, но ако не внимавате, не само ще ги възстановите, но и ще увеличите мазнините си. Трябва да имате изготвен хранителен режим, който да засити глада, да набави нужните важни съставки и да подхрани мускулите. Това означава никакво тесто, сладко, рафинирани захари.

Хапвате нискомаслени пакетирани храни

На практика, ако намалите драстично мазнините в тялото си, ще разрушите хормоналния си баланс и може и да качите килограми. Освен това ниският прием на мазнини нарушава способността на тялото да гори мазнини. Много от витамините са само разтворими в мазнини и се нуждаят от мазнини, за да бъдат усвоени. Мазнините са полезни за вас. Не ги игнорирайте!

спорт

Снимка: Pixabay

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари