IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бебе на борда: Бременната Риана украси корицата на Vogue

13 април 2022 12 30

Фотосесия, която си заслужава да се види

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бременността е едно от чудесата на живота и само по себе си заслужава огромно внимание. Някои от нас го чакат дълги години, при други то се случва неочаквано, а трети планират всичко до последния момент. Голяма част от жените предпочитат да крият бременността си до началото на втория триместър, за да са сигурни, че всичко е наред с бебето и то ще продължи своето развитие. Когато си световна звезда, рядко можеш да скриеш нещо подобно.

Риана обаче успя. Изпълнителката скри бременността си в продължение на няколко месеца, като през това време дори присъстваше на редица събития, където умело, чрез модни трикове, криеше наедрялото си коремче. Слуховете за бъдещо бебе постоянно се появяваха в социалните мрежи, така че, когато те отново излязоха на преден план в началото на годината, никой не им обърна особено внимание. Все пак, това е Риана и тя често беше „бременна“, според таблоидите и феновете.

Истината излезе наяве през януари, когато барбадоската красавица и приятелят ѝ A$AP Rocky решиха да се разходят из улиците на Ню Йорк, създавайки истински празник за папараците. Тогава Риана беше избрала дълго розово яке на Chanel, под което не носеше нищо, разкопчано точно на коремната област. Бременността вече нямаше как да бъде скрита, а изглеждаше, че и Риана не искаше повече да го прави.

От своеобразната фотосесия на улицата, стилът на изпълнителката се превърна в основна тема в социалните мрежи и световните медии. Провокативна, както винаги, Риана избираше все по-прозрачни и разкриващи тялото тоалети, които рядко може да видите върху друга бъдеща майка. През последните два месеца, звездата доказа, че не се интересува от хорското мнение и залага на това, което ѝ харесва и в което се чувства удобно.

Провокативна или не, Риана със сигурност успя да привлече вниманието на всички ни. Именно затова, съвсем заслужено, тя застава на корицата на списание Vogue, където е заснета от легендарната Ани Лейбовиц. На снимките можем да видим изпълнителката в различни тоалети, които перфектно обобщават модните ѝ избори досега.

В списанието тя носи червен дантелен гащеризон без презрамки на Alaia, комбиниран с високи токчета и дълги ръкавици. След това можем да я видим увита в огромно палто от Marc Jacobs, бельо от личната ѝ колекция Savage x Fenty и обувки от Manolo Blahnik. Заснета на фона на нощния град, Риана за пореден път доказва, че не се срамува от фигурата си в момента.

Следващите кадри показват изпълнителката във вана, както и в червена пола и късо яке, облечено върху голото ѝ тяло, от марката Rick Owens. Разбира се, тук присъства и любимият прозрачен тоалет, който този път е от колекцията на Жан-Пол Готие. Другите модни избори включват яке от Dior, бяла рокля от Alaia и черно палто от Saint Laurent.

Докато стигне до Vogue обаче Риана преминава през няколко светски събития, на които разби на пух и прах нормите за модата за бременни.

Всичко започна през Месеца на модата, когато Риана и A$AP Rocky присъстваха на дефилето на Gucci в Милано. Тогава тя носеше изрязано горнище от дантела и латекс, сатенени панталони с ниска талия, бродирани с драконов мотив, и металик шапка, която напомня на короната на египетска царица.

След това дойде ред на дефилето на Off-White в Париж, където изпълнителката беше облечена в бебешкорозова минирокля на модната марка, сандали на токчета с връзки до коляното и палто, видяно на подиума на Diesel по-малко от 72 часа по-рано.

Риана Getty

Снимки: Getty Images

Вероятно върхът на нейния нарушаващ правилата стил за майки досега обаче беше малката черна рокля, която носеше за дефилето на Dior. Малко преди шоуто Риана и стилистът ѝ Джалийн Уийвър взимат решението да премахнат подплатата на дантеления тоалет, оставяйки го напълно прозрачен.

„Риана е толкова безстрашна, така че аз винаги се питам как мога да направя следващия ѝ тоалет подходящ за нея“, казва Уийвър пред Vogue. Самата Риана пък споделя, че роклята на Dior е най-близкото до дреха за бременни, която е носила досега.

Риана Getty

Снимка: Getty Images

Разбира се, потребителите в социалните мрежи имаха свое мнение за модните избори на изпълнителката. Критиците ѝ ги определяха като неприлични. Огромното мнозинство обаче посрещна тоалетите с колективни аплодисменти. За самата Риана, която вече е в третия си триместър, класическите представи за облеклото за бременни са били лесна мишена за събаряне.

„Когато разбрах, че съм бременна, си казах, че няма да отида да пазарувам от магазин за майки. Нямаше да позволя забавлението от обличането да ми бъде отнето, защото тялото ми се променя“, казва тя пред Vogue. Допълва, че най-тежката задача в момента се пада на стилиста ѝ, който всеки ден трябва да се съобразява с променящата ѝ се фигура и да измисля начини как да прекрои дрехите за следващото събитие.

С промяната на тялото обаче идва и промяната в стила. Визиите с оголена коремна област, които преди са били немислими за изпълнителката, сега се превръщат в идеално решение. Това е момент, в който тя се надява, че ще вдъхне увереност на всички бъдещи майки. „Надявам се, че успяхме да предефинираме това, което се счита за прилично за бременните жени. Тялото ми прави невероятни неща в момента и няма да се срамувам от това. Сега е моментът да се чувствам щастлива. Защо трябва да крия бременността си?“, категорична е звездата.

Все пак, Риана има постоянна подкрепа в модните и житейските си избори в лицето на приятеля си и бъдещ баща A$AP Rocky. През миналия май рапърът казва пред GQ, че изпълнителката е неговата истинска любов, а сега тя му връща жеста, описвайки връзката им като „желязо, което кове друго желязо“.

Въпреки че в момента двамата са на седмото небе от щастие, началото на взаимоотношенията им не е толкова гладко. „При мен хората не излизат много лесно от зоната на приятелството. Отне ми доста време да преодолея факта, че го познавам много добре и че той ме познава много добре“, казва тя. Според нея, една от пречките е била, че връзката им може да създаде огромни проблеми и за двамата.

Един от тези проблеми се появява през 2012 година по време на музикалните награди VMA. Тогава Риана и A$AP Rocky излизат заедно на сцената, за да изпълнят парчето Cockiness. По средата на изпълнението рапърът се пресяга и хваща задните части на колежката си – действие, което не е било репетирано или обсъждано и със сигурност не се харесва на Риана. Екипът ѝ е очаквал реакция, но тогава такава не последва, което намеква на всички, че всъщност тя може и да има някакви по-специални симпатии към Rocky.

Риана и

Снимка: Getty Images

Гардът на барбадоската кралица пада постепенно и е окончателно свален по време на пандемията. „По това време той се превърна в моето семейство“, казва тя. Връзката им процъфтява по време на лятното пътешествие от Лос Анджелис до Ню Йорк през 2020 година. Обикаляйки страната в голям автобус, те успяват да избягат от хорските погледи и медиите и да се опознаят още по-добре.

С настъпването на коледните празници, Риана вече е била готова да запознае A$AP Rocky със семейството си в Барбадос. „Вече бяхме двама, които се прибирахме у дома“, казва тя пред Vogue. Майка ѝ, по думите на Риана, е труден характер, но веднага е харесала рапъра. Това е ясен знак, че нещата между двамата влюбени могат и да се получат. Въпреки че е роден и отгледан в Ню Йорк, Rocky има корени в Барбадос. Покойният му баща емигрира именно от карибския остров.

С развитието на връзката между двамата изпълнители, феновете започнаха да спекулират за бебе и сватба всеки изминал месец. Въпросите обаче оставаха неотговорени до началото на 2022 година. Тогава вече стана ясно, че Риана е бременна, а според нея, детето не е било планирано. „Не бих казала, че сме обмисляли такава стъпка, но със сигурност не сме били против нея. По едно време просто чертичката се появи на теста, аз казах на приятеля си, след което отидохме на лекар и нашето приключение започна“, казва изпълнителката.

Риана и

Снимка: Getty Images

След обявяването на бременността започна ново чудене у феновете и медиите, този път свързано с бебешкото парти и разкриването на пола на бебето. За разлика от голяма част от колегите си, Риана е решила да не прави класическите събития и просто да се наслади на момента. Тя е категорична, че полът на детето ѝ ще бъде обявен, когато заедно с Rocky се почувстват готови за този момент.

Едно от нещата, за които все пак бъдещата майка няма търпение, е да облича детето си във всякакви дизайнерски тоалети. Засега обаче дрехите все още не са купени. „Много съм назад с нещата. Не съм купила нищо“, признава тя. Бъдещият баща обаче планира няколко хода напред. Той вече има идея за детската стая, която обаче може да бъде използвана чак след година, тъй като Риана смята, че бебето ще спи в спалнята на родителите си след раждането.

Светът може и да не знае пола или датата на раждане на бебето, но едно е сигурно – то ще наследи борбения характер на майка си и ще бъде едно от най-преследваните деца в света. Риана обаче няма търпение за нещо съвсем друго – да погледне света през детските очи. „То ще ме научи на много повече, отколкото аз него. Искам да видя какъв човек ще бъде, в какво ще се превърне. Аз просто ще съм тук, за да го напътствам към правия път“, казва изпълнителката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари