IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лято 2022: Тенденции в гримирането

30 юни 2022 14 30

Размазана очна линия, коралов руж и изключително гланцови устни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вече официално е лято и трябва да помислим за новата си визия. Забравяме за тежките овлажнители и кремове, замествайки ги с по-леки формули, задължителния слънцезащитен крем и по-ярките цветове. Този сезон ще се върти около визия с ниско усилие и силно въздействие. Ако външният ви вид излъчва атмосфера на току-що прибрала се от плажа, поздравления, официално следвате новите тенденции.

Според гримьорите, хората се сбогуват с по-тежките формули и матовите покрития това лято, като вместо това избират блестящи визии, които обикновено се вписват точно в по-естествения вид. Добрата новина е, че тазгодишните тенденции в грима са много подходящи за топлото време и могат да се направят дори от непрофесионалисти. Сега не е нужно да имате най-тренираната ръка и определено не трябва да се напрягате за топлината и влажността, които могат да стопят фон дьо тена ви.

Разбира се, класическите летни тенденции за красота също се появяват този сезон. Зачервените бузи, бронзовият блясък и ярките изпъкнали цветове се завръщат по възможно най-игриви начини. С други думи, те идеално пасват на по-спокойната атмосфера на лятото.

Летни тенденции в гримирането

Добавете цвят

Според гримьорката Кейт Синот, това лято на власт ще бъдат ярките цветове. Тя казва, че горещото време може да накара гримът ви да се стопли, така че, ако искате да добавите подчертан цвят към визията си, без да се налага да използвате много грим, изберете очна линия, сенки или гланц в ярки цветове.

Синот не е единствената, която вижда, че тази тенденция се завръща през 2022 година. Според гримьора Алексис Оукли, ярките цветове върху и около зоната на очите ще бъдат популярни това лято. Перфектната визия за този сезон би бил гримът на Хейли Бийбър за фестивала „Коачела“.

Безцветни, бляскави устни

Това лято придържането към естествен, екстра блестящ вид на устните е задължително. Безцветните устни, покрити с гланц, ще бъдат на мода през лятото. Може да увеличите формата им, като ги очертаете с молив малко над естествения им контур, за да ги направите по-плътни. Ако искате малко по-ретро визия, гримьорката Кенията Гант предлага да опитате тъмнокафяво очертаване на устните, към което да добавите прозрачен блясък.

Кремав руж

Създаването на изкуствено слънчево изгаряне върху бузите все още е на мода и през тази година. Според Тоби Хени, кремавото зачервяване на лицето е един от най-добрите начини за постигане на перфектния летен слънчев блясък. Според нея, розовите и прасковените нюанси са чудесен избор за бузите.

Ашли Ребека също прогнозира, че хората ще се обърнат към кремав руж, за да получат този естествено зачервен вид.

Ако искате да промените леко визията си, опитайте коралов оттенък. Розовият руж беше на мода през последните месеци, но през лятото кораловият руж ще заеме първото място.

Без грим, но с грим

Визията „естествен вид с грим“ все още царува в топлото време, а в момента изкуствените лунички са навсякъде. Всичко е свързано с подобряване на естествените ви характеристики, като същевременно поддържате кожата супер хидратирана, здрава и блестяща.

За да постигнете този външен вид, пропуснете фон дьо тена с пълно покритие. Вместо това си вземете оцветен овлажнител или просто нанесете коректор, където е необходимо. След като сте готови, не забравяйте да запазите останалата част от грима си лека. Синот препоръчва прозрачен гел за вежди, малко матови сенки, нанесени върху клепачите, и кремав руж за усните и бузите. За да завършите всичко, поставете слънцезащитен крем, който оставя кожата със свеж завършек и добавя слънцезащита.

Бронзов блясък

Бронзовият летен блясък винаги е подходящ. И Синот смята, че това лято не прави изключение. Но това не означава непременно, че трябва да прекалите с бронзанта или да наблегнете на изкуствения тен. Оукли смята, че фон дьо тенът с леко покритие определено ще е на мода този сезон.

Сенки под очите

@lexusmperezz Rainbow Undereye recreation: @☆*:.。shifter☁️ ?? #fyp #makeupinspo #diymakeup #creativemakeup #noonecanstopme ♬ About Damn Time - Lizzo

Според гримьори, тенденцията за сенки под очите тепърва започва. Призмови очи, по-цветен подход към коректора под очите, може да е най-забавната част от грима това лято и определено е нещо, което привлича погледите. Просто смесете различни цветни сенки под окото. Процесът може да отнеме известно време, за да бъде усъвършенстван. Добрата новина е, че има много клипове в TikTok, които могат да ви научат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари