IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за лятото – идеи за къси и кръгли нокти

6 август 2022 13 30

Можете да имате красив маникюри без дълги нокти

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кръглата форма на ноктите е най-недооценената в света на красотата. Разбира се, заострените стилет нокти определено са готини и привличащи вниманието, но в същото време изискват изключително висока поддръжка и често пречат на много дейности в ежедневието. Писане? Поставяне на огърлица? Изваждането на банкова карта от портмонето? Всички те са доста трудни за изпълнение, когато ноктите ви са дълги.

Въпреки че са по-класическа форма, кръглите нокти също могат да бъдат модерни. Всичко, от което се нуждаят, е малко изкуство и въображение. Въпреки че те обикновено са по-къси, все пак имате достатъчно място за създаване на различни дизайни, които просто ще бъдат малко по-минималистични.

„Обикновените ноктопластики като френски маникюр или полумесец работят добре с кръгли нокти, тъй като линиите имитират естествената извивка на ноктите“, казва Лили Рохас пред InStyle. Геометрични извивки и абстрактно изкуство са още два дизайна, които работят добре с тази форма и спомагат за удължаването на нокътя.

Маникюр за лятото – идеи за къси и кръгли нокти

Завъртулки

Тъй като няма правилен или грешен начин да се направи дизайн с извивки, при този маникюр е невъзможно да се объркате. Удобният за начинаещи дизайн също е много адаптивен. Линиите могат да бъдат направени с произволен размер и цветова комбинация, като всичко зависи изцяло от вашето желание, способности и въображение.

Златен блясък

Ако не искате да привличате твърде много внимание с маникюра си, заложете на бяла или розова основа, която да покриете с много лек блясък. Златото винаги е на мода, но не си мислете за онзи натрапчив цвят, който се вижда от километри. Тук говорим за фин блясък, който ще придаде на ноктите ви изтънченост, като в същото време ще се впише в желанията ви за минималистичен дизайн.

Цветни точки

Цветните точки са още един забавен начин да превърнете късите си и кръгли нокти в нещо различно. Тук може да си поиграете с цветовете и размера на точките, персонализирайки маникюра си.

Полумесеци

Класическата форма на ноктите и вечният дизайн са винаги печеливша комбинация. Тук ви показваме нов поглед върху маникюра с полумесец, като се включва негативно пространство, яркозелен лак и маргаритка в края на цвета. Красив, лесен и летен начин да подобрите външния си вид.

Конфети

Превърнете ноктите си в парти визия, като разпръснете малки цветни точки върху плочката. За основа ви трябва бял, бежов или светлорозов лак, който да позволи на точките да изпъкнат още повече. Изберете любимите си цветове, които да поставите на желаните от вас места по нокътя, като може да го покриете целия или да оставите малка част празна.

Зебра

Зебровият принт става все по-популярен в модната индустрия, така че не е изненада, че е един от водещите дизайни и при ноктите. За направата на този маникюр ви трябват само два лака – бял и черен. Първият е основата, а чрез използването на малка четка, нарисувайте различни черни черти, за да имитирате кожата на зебра.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари