IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест трика за по-дълготраен маникюр

24 септември 2022 16 30

Защото нищо не е по-лошо от счупен нокът

Снимка: Lisa Fotios, Pexels

Снимка: Lisa Fotios, Pexels

Има ли нещо, което може мигновено да подобри настроението ни, независимо от ситуацията? Да, чисто новият маникюр. 

Напълно спокойно можем да кажем, че с почистени кожички, оформени нокти и чисто нов слой лак се чувстваме по-добре и сме готови за всякакви предизвикателства. Независимо от цвета, дизайна и дължината, маникюрът винаги е нещо, което чакаме с нетърпение и после дълго време се взираме в него с усмивка. Нещата стават още по-добри, когато започнем да получаваме комплименти за ноктите си и вече настроението ни е повече от приятно.

Ситуацията обаче бързо може да се влоши, ако по някакъв начин счупим нокътя или олющим лака си. Колкото и да се опитваме да предпазим ръцете си, в околната среда винаги има фактори, които да провалят мисията ни. Затова и търсим начини, чрез които да задържим маникюра си здрав и красив в продължение на повече от две седмици. За щастие, има няколко лесни трика, с които тази задача може да се окаже по силите ни. 

Шест трика за по-дълготраен маникюр

1. Масло за кожички

Ако все още не използвате масло за кожички, поправете тази грешка. Много от нас забравят за тази важна част от грижата за ноктите, но това е един от най-добрите и лесни начини да поддържате здрав маникюр за дълго време. Трябва да използвате маслото всеки ден, като е особено важно след създаването на нов маникюр и изсъхването на лака. 

олио за

Снимка: iStock

Витамините в маслото ще поддържат ноктите и кожичките ви овлажнени и е по-малко вероятно да се счупят и разкъсат, което в крайна сметка държи нервите ни в равновесие. Ако не ви се излиза да купувате специално масло за кожички, не се притеснявайте - може да използвате кокосово масло или зехтин.

2. Внимавайте със словете лак

Освен основното и горното покритие, трябва да нанасяте само 1-3 слоя от избрания от вас цвят лак. Ако прекалите, има по-голяма вероятност маникюрът ви да се счупи. Освен ако не харесвате изчистени нокти, избягвайте да избирате цвят, който се нуждае от няколко слоя, за да изпъкне нюанса. 

лак за

Снимка: Pixabay

Когато отивате в салона изберете цвят, който се нуждае само от един или два слоя, или кажете на маникюриста, че не искате да повтаря повече от три пъти, дори да се получи прозрачен ефект.

3. Запечатайте краищата

Случвало ли ви се е да гледате маникюристката си как нанася лак хоризонтално през горния край на нокътя и да се чудите защо? Е, обърнете внимание, защото това е един от най-добрите съвети за дълготраен маникюр. 

лакиране Pixabay

Снимка: Pixabay

Тази стъпка запечатва лака там, където той е най-вероятно да започне да се напуква. Ако предпочитате да си правите дизайните сами у дома, уверете се, че върху четката ви няма много лак, когато покривате ноктите си. Всичко, от което се нуждаете, е тънък слой за запечатване и защита на краищата. Следвайте тази стъпка след втория слой и продължете с третия, за да постигнете най-добри резултати. 

4. Топ лак

Знаем, че казахме да не нанасяте твърде много слоеве цветен лак за нокти, но това е различно. Що се отнася до топ лака, трябва да го поставяте отново на всеки два или три дни. Този слой ще ви добави свежда защита към маникюра и ще ви помогне да запазите здравината му. Може дори да направите това с гел маникюр, ако имате UV лампа у дома.

маникюр, основа,

Снимка: iStock

За най-добри резултати, нанесете тънък слой топ лак върху целия си нокът и след това запечатайте краищата с тънък слой. Ако имате гел лак, леко полирайте ноктите си, избършете горния край със спирт, нанесете топ лак и изсушете под UV лампа.

5. Носете ръкавици

Трябва да носите ръкавици винаги, когато използвате агресивни почистващи продукти, за да защитите ръцете си, но е особено важно да го правите, когато искате да запазите маникюра си свеж дълго време. 

маска, ръкавици,

Снимка: Pixabay

Ако някога сте търкали душ с пенлива белина или сте използвали перилен препарат, за да се справите с упорити петна без да носите ръкавици, сте добре запознати с изсъхнали ръце и увредени нокти. Вашият манилюр също страда, така че не забравяйте за защитните ръкавици преди да започнете работа. 

6. Избягвайте гореща вода

Ако някога сте слагали ръцете си под гореща вода, за да може лакът ви да омекне и по-лесно да бъде премахнат, това ще ви е познато. Когато горещата вода проникне под и около вашия лак, той започва да се лющи, така че избягвайте подобни упражнения, ако търсите дълготраен маникюр. Това включва къпане, миене на ръце или чинии и седен във вана с гореща вода. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари