IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опра най-накрая призна: Отслабва с лекарства за диабет

17 декември 2023 15 00

Уинфри говори още за навършването на 70, благодарността и за любимия си лилав цвят

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В наши дни изглежда, че клас лекарства със съставки, предназначени за лечение на диабет, са средството, с което холивудските звезди и други известни личности се справят с излишното си тегло. Много знаменитости вече си признаха, че използват лекарства, за да отслабнат, а последната от тях е самата Опра Уинфри.

В продължение на пет десетилетия теглото на Опра „заемаше място в мозъка ми“, както тя казва в новия брой на списание People, чиято корица краси. Водещата споделя, че често е страдала от йо-йо ефекта на диетите. „Имах чувството, че просто не мога да спечеля тази война с килограмите, вярвайки, че силата на волята е моят провал“, казва тя.

След като през 2021 г. операция на коляното я вдъхновява за нови фитнес цели, тя ги постигна. „В крайна сметка ходя пеша три до пет мили всеки ден и 10 мили през уикендите“, сподели тя и допълва. „Чувствах се по-силна, по-здрава и по-жизнена, отколкото се бях чувствала с години.

Именно преди две години тя променя и начина си на хранене: „Последното ми хранене е в 16:00 часа, пия един галон вода на ден и броя калории. Имах представа за лекарствата за отслабване, но чувствах, че трябва да докажа на себе си, че имам силата на волята да отслабна сама, но вече не се чувствам така.“

Опра 1;

Опра; Снимка: Getty Images

През юли 2023 г. тя променя решението си по време на панел от разговор с експерти по отслабване. „Тогава осъзнах, че през всичките тези години съм се обвинявала за наднорменото си тегло, към което съм предразположена и което никаква сила на волята няма да може да контролира“, казва тя, добавяйки: „Затлъстяването е болест. Не става дума за сила на волята.“

Тогава Опра „освобождава собствения си срам относно това“, говори с лекаря си и получава рецепта за лекарство за отслабване. „Сега го пия, когато чувствам, че имам нужда от него като инструмент за управление на теглото ми“, казва тя, въпреки че отказва да назове името на лекарството.

„Фактът, че имам одобрена от лекар рецепта за поддържане на по-здравословно тегло, ме кара да чувствам облекчение. Това е изкупление – подарък, а не нещо, зад което да се крия и за което отново да ми се подиграват. Абсолютно приключих със срама“, споделя тя.

Опра; Снимка

Опра през 2015 г.; Снимка: Getty Images

Но нейното отслабване все пак не се свежда само до лекарствата. „Аз тренирам, работих адски усилено. Знам, че ако не тренирам и не съм бдителна за всичко, с което се храня, това лекарство няма да ми помогне“, добавя тя пред People.

Освен за теглото си, Уинфри говори с изданието и за постиженията в живота си, особено сега, когато е в навечерието на 70-ия си юбилей. Тя е културна икона, филмова звезда, медиен магнат, милиардер. „Никога няма да спра, до последния си дъх“, казва тя.

В чест на своя наближаващ рожден ден следващия месец водещата наскоро отпразнува коледната премиера на „The Color Purple“ („Пурпурен цвят“), музикална адаптация на  филма от 1985 г. и шоу на Бродуей, базирано на всепризнатия роман на Алис Уокър.  

Опра 3;

Опра Уинфри; Снимка: Getty Images

Стивън Спилбърг режисира оригиналния филм, номиниран за „Оскар“, а Опра тогава изгрява като актриса в продукцията, поемайки ролята на София. Вероятно неслучайно лилавият цвят е емблематичен за Уинфри и тя често го избира за своите тоалети.

„Благодарността наистина е моята религия“, казва още за своята философия звездата. Тя споделя, че започва и завършва всеки свой ден с думата „Благодаря“, ценна практика, която тя препоръчва на всички. „Ако се обучите да правите това, вие вървите през живота, чувствайки изобилието вместо недостига“, казва тя. 

От една страна, тя всеки ден оценява колко различна е могла да бъде нейната траектория – и никога не забравя откъде идва. Ако Уинфри беше останала в Милуоки след тийнейджърските си години с майка си Вернита Лий, тя вярва, че шансовете ѝ за оцеляване са били минимални. „Щях да остана в капан в собственото си тяло, собственото си тегло, собствената си болка“, казва Уинфри, чиито ранни години са били белязани от малтретиране, бедност и безнадеждност. „Щях да умра млада.“

Опра 2;

Уинфри през 2005 г.; Снимка: Getty Images

Това, което променя живота ѝ е, че на 14-годишна възраст се премества да живее с баща си в Нашвил и оттам поема по необикновен път.

Следват глобална слава и трудно спечелен успех, включително 25 сезона на нейното новаторско едноименно токшоу, в което тя никога не изпуска от поглед житейската си цел, а именно да въздига другите. „Все още продължавам да се издигам и сега съм в пространство, където моето предложение е да помагам на други хора да се издигат“, казва тя. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари