IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сара Фъргюсън, херцогинята на Йорк, е диагностицирана с рак на кожата

22 януари 2024 14 30

Седмици по-рано тя сподели, че е победила рака на гърдата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Здравословните проблеми за кралското семейство продължават!

Сара Фъргюсън, бившата съпруга на принц Андрю и херцогиня на Йорк, разкри, че е била диагностицирана с рак на кожата. Официалното съобщение бе изпратено до всички медии, като се казва, че седмици по-рано майката на принцесите Юджийн и Беатрис е успяла да победи рака на гърдата. Добрата новина обаче е била помрачена от нова ракова диагноза, този път свързана с кожата. Заболяването на Сара е класифицирано като „злокачествен меланом“

Сара Фъргюсън,

Снимка: БГНЕС

Според говорител на Фърги, както е известна херцогинята, е отстранила няколко бенки, които са били изпратени за анализ от дерматолог. По същото време тя е преминала през реконструктивна операция след мастектомията ѝ. Резултатите от изследванията разкрили, че една от бенките е ракова. 

„Херцогинята иска да благодари на целия медицински екип, който я подкрепяше, особено на дерматолога си, чиято бдителност помогна за ранното откриване на болестта. Тя вярва, че нейният опит ще покаже колко е важна проверката на размера, формата, цвета и текстурата на появата на нови бенки, които могат да бъдат признак за меланом“, се казва в съобщението. 

Херцогинята ще се лекува в Лондон, след което ще се отправи към Австрия, където ще продължи с възстановяването си. 

„Тя се подлага на допълнителни изследвания, за да се гарантира, че ракът е уловен в ранен етап. Ясно е, че друга диагноза, поставена толкова скоро след лечението на рака на гърдата, е тревожна, но херцогинята остава в добро настроение“, казва говорителят ѝ. 

Сара Фъргюсън,

Сара Фъргюсън и принц Андрю. Снимка: БГНЕС

Близък приятел на Фърги казва пред списание People, че втората ракова диагноза определено е повлияла на емоциите й, но тя се опитва да се справи с шока и притеснението по най-добрия начин. „Тя е доста упорита и е в добро настроение. Времето в Австрия ще ѝ помогне да си върне силата, а семейството ѝ я подкрепя във всеки един етап от лечението“, казва източникът. 

По-голямата дъщеря на Сара, принцеса Беатрис, има пряка връзка със състоянието на майка си, тъй като е патрон на британската кожна фондация и преди е работила с пациенти, болни от рак. 

принцеса Беатрис,

Сара и принцеса Беатрис. Снимка: БГНЕС

Миналия ноември херцогинята сподели пред списание People, че двете ѝ дъщери са я подкрепяли по време на лечението на рака на гърдата, наричайки ги „сърцати мажоретки, моите отдадени шампиони и моите сродни души“. 

Сара Фъргюсън прекарала осем часа на операционната маса

Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на гърдата

Фърги беше диагностицирана с рак на гърдата миналия юни. Операцията, която бе направена в най-кратък срок, бе успешна. На Нова година херцогинята се похвали, че е победила рака и вече се чувства много по-добре. 

Даяна и

Сара и принцеса Даяна. Снимка: Getty Images

Това е пореден здравен проблем в кралското семейство. Миналата седмица стана ясно, че принцеса Кейт се е подложила на коремна операция, която ще я остави в болница две седмици и ще я извади от строя за няколко месеца. Тя ще продължи с кралските си задължения най-рано през Великден. Крал Чарлз, от своя страна, ще се подложи на операция заради уголемена простата. Той също ще отсъства от обществения живот за няколко седмици. 

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари