IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емоционалната Селма Блеър: Изпитвам болка навсякъде, по всяко време

3 февруари 2024 18 00

Актрисата се бори с проблеми, причинени от синдром на Елерс-Данлос

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селма Блеър сподели новини за здравословното си състояние във видео, публикувано в Instagram профила ѝ преди няколко дни. В него тя заяви, че все още се намира в ремисия от множествената склероза, но изпитва постоянни болки заради синдрома на Елерс-Данлос. 

„Боли ме постоянно. Искам да го споделя заради хората, които изпитват същото. Разбирам ви. За всички нас, които остаряваме, боли. Трябва да се разтягате“, казва Блеър във видеото си. Тя обаче допълни, че разтягането е непосилно за нея заради синдрома на Елерс-Данлос. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Синдромът на Елерс-Данлос е група от наследствени заболявания, които засягат съединителната тъкан, като кожата и ставите. Хората, страдащи от това заболяване, често имат прекалено гъвкави стави и еластична, крехка кожа, което може да доведе до наранявания, тъй като ставите могат да се движат далеч от нормалния диапазон на движение. Болките в ставите и изкълчванията са често срещани. 

„Мускулите ти просто не са толкова стабилни“, обяснява Блеър. „Така че синдромът на Елерс-Данлос ме прави много, много, много схваната, защото разтягам мускулите си много лесно и след това те остават в това положение. Така че съм предразположена към контузии“, допълва актрисата. 

Въпреки това, тя приема всичко спокойно и се опитва да изживее всеки един миг на 100%. „Това не е нещо ужасно, страшно или нещо подобно. Това е като едно от онези допълнителни неща, които се превръщат в хронично и трябва да го наблюдавате, защото разтягането се смята за полезно, но технически на мен не ми е позволено да го правя, защото мускулите ми винаги са разтегнати“, разяснява още Селма за състоянието си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Що се отнася до множествената склероза, актрисата сподели добри новини. „Справям се чудесно. Болестта все още е в ремисия“. Допълва, че все още усеща умора и скованост, но засега се чувства добре и редовните вливания помагат за намаляването на симптомите. Тя трябва да се подложи на ЯМР и изследвания на кръвта, за да наблюдава развитието на множествената склероза, но заключението е, че засега всичко върви по план. 

Промяна на модата – Селма Блеър позира с бастун за Vogue

Селма Блеър за здравето си: По-добре съм, но болестта преследва клетките ми

Съвсем наскоро Блеър посети столицата Вашингтон заедно с 12-годишния си син Артур, наричайки визитата „красиво време“. Двамата посетиха исторически забележителности, включително Линкълн Мемориал, построен в чест на 16-ия президент на САЩ, Ейбрахам Линкълн, както и мемориала за загиналите във Втората световна война. 

„Ако съм сама, се движа и ходя по-добре. Когато съм навън обаче, все още забелязвам леки промени в походката“, казва Блеър. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Според Mayo Clinic, множествената склероза е потенциално инвалидизиращо заболяване, което засяга главния и гръбначния мозък и се случва, когато имунната система атакува защитната обвивка, която покрива нервите. Симптомите варират в зависимост от тежестта на заболяването, като някои хора могат да загубят способността си да ходят самостоятелно или изобщо да се движат. Други пък могат да изпитат дълги периоди на ремисия без нови симптоми. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

КоментариКоментари

Име ( преди 3 месеца )
Сигурно е болезнено. Има дух.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар