IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Хеминг Уилис отчаяно имала нужда от помощ заради диагнозата на Брус Уилис

9 май 2024 10 40

Актьорът страда от деменция, а съпругата му се превърна в личния му болногледач

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ема Хеминг Уилис беше сред водещите гости на образователната конференция AFTD, където говори открито за фронтотемпоралната деменция на съпруга си Брус Уилис.

45-годишната бивша моделка смята, че с искреността си ще покаже на останалите семейства, изправени пред същия проблем, че не са сами и могат заедно да съставят общност за взаимопомощ. Тя заяви, че основната ѝ цел е един ден да види лечение и лек за фронтотемпоралната деменция.

По време на конференцията Уилис сподели, че в началото е чувствала отчаяна нужда от помощ, след като разбира за заболяването на Брус Уилис. Във видеоклип, публикуван в социалните мрежи, Ема е попитана какво се е променило в нейния и живота на семейството ѝ, след като споделиха новината за деменцията на актьора от „Умирай трудно“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by theaftd (@theaftd)

„Това ми позволи да дишам. Наистина можех да издишам и да почувствам как тежестта се вдига от раменете ми. Всичко се промени към по-добро, когато имахме възможност да споделим диагнозата. Имах възможност да потърся подкрепа, от която толкова отчаяно се нуждаех не само за съпруга ми, но и за цялото семейство“, казва Уилис.

Малко по-късно тя сподели видеото в собствения си профил в Instagram и написа, че мисията ѝ е да увеличи осведомеността около фронтотемпоралната деменция. Също така ще продължи да подкрепя и насърчава изследвания и опити, свързани с намирането на лечение за болестта.

Семейството на Брус Уилис разкри, че той страда от деменция през февруари 2023 година. Тогава всички излязоха с общо съобщение, в което написаха, че актьорът винаги е намирал радост в живота и е помагал на своите близки да направят същото.

„За него значи много да види загрижеността, която показвате към него и всички нас. Трогнати сме от любовта, която споделяте за нашия скъп съпруг, баща и приятел в този тежък момент. Вашите неспирни състрадание, разбиране и уважение ни дават възможност да помогнем на Брус да изживее живота по възможно най-пълноценния начин“, завърши семейството.

Фронтотемпоралната деменция е всеобхватен термин за група мозъчни заболявания, които застрашават фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Това означава, че тези лобове атрофират и свиването им може да причини проблеми с речта, емоционални проблеми и промени в личността.

Други симптоми могат да включват загуба на двигателни умения – проблеми при ходене, преглъщане или мускулни спазми. Всички те са склонни да се влошават с времето. Пациентите обикновено започват да забелязват симптоми на възраст между 40 и 65 години, но болестта може да засегне и по-млади хора. Това е най-честата форма на деменция при хора под 60 години.

След деменцията на Брус Уилис, дъщеря му е диагностицирана с аутизъм

Съпругата на Брус Уилис пише книга за заболяването му

Румър Уилис кръстила дъщеря си в чест на Брус Уилис

На 3 март Ема публикува откровен видеоклип в Instagram, надявайки се да изясни погрешното медийно отразяване на неврокогнитивните заболявания и как то може да засегне семействата, включително нейното собствено. Тя реши да сподели мнението си в отговор на кликбейт заглавие за здравето на Брус.

„Заглавието всъщност казва, че няма повече радост в живота на съпруга ми. Сега мога просто да ви кажа, че това е далеч от истината. Имам нужда обществото – и всеки, който пише тези глупави заглавия – да спре да плаши хората. Спрете да плашите хората да си мислят, че след като получат диагноза за някакво неврокогнитивно заболяване, това е краят. Защото не е“, каза Уилис.

Тя допълни, че семейството ѝ е пълна противоположност на това, което се пише, въпреки заболяването на Брус. „Има скръб и тъга. Има от всичко. Но ние започваме нова глава“, каза тя и заяви, че този нов етап от живота им е изпълнен с любов, радост и щастие.

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари