IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трениране вечер – кои са предимствата?

3 юли 2018 07 40

Освобождавате се от стреса

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всеки спортува това, което му харесва и го прави в най-удобното време. Но кога тренировките са най-ползотворни за тялото? Няма еднозначен отговор на този въпрос, защото при едни хора сутрешните тренировки са по-успешни, докато при други – вечерните.

Спортуването в края на дългия работен ден си има своите предимства. Вижте кои са те:

1. Горят повече калории

Тези, които спортуват сутрин, лесно могат да се наранят, защото все още не са се събудили и са по-малко концентрирани. А хората, които предпочитат да тренират вечер, имат достатъчно енергия, за да издържат на натоварването и изгорят повече калории, които са натрупали през деня.

2. Освобождава от стреса

Вечерната тренировка може да бъде чудесен начин за облекчаване на стреса след дълъг и изморителен работен ден. Увеличаването на стреса и напрежението може да доведе до освобождаване на хормона кортизол, което кара хората да ядат повече от необходимото и да допринася за наднорменото тегло. Така че, премахването на натрупания гняв и чувството на неудовлетвореност ще ви накара не само да преодолеете стреса, но и да се мотивирате повече за спортуване.

3. Създава повече връзки

Намирането на подходящ партньор за тренировката е по-лесно, ако тренирате вечер. Не всеки има възможност да стане рано сутрин и да отиде на фитнес. Вечер в залите има повече хора. Освен че понякога е пренаселено, това ви дава и възможност да си намерите компания, с която да спортувате. Ако човекът до вас има и повече опит, той ще ви помогне да постигнете по-добри резултати и ще ви покаже как правилно да използвате уредите.

4. Подобрява циркулацията на кръвта

Спортуването вечер подобрява циркулацията на кръвта в тялото. Кръвоносните съдове се разширяват и излишната топлина от мускулите се влива в кръвоносните съдове, където преминава в кожата. Тялото се поти и отвежда топлината от кръвоносните съдове. Охладената кръв циркулира в тялото и понижава температурата му, с което спортуващият се чувства по-добре и заспива по-лесно.

5. Още опции

Повечето от спортните центрове предлагат по-голямо разнообразие от курсове по йога, медитация, танци, бойни изкуства, степ аеробика и други, които са предимно вечер. Ако тренирате по-активно, може да започнете деня си със сутрешен крос, а след работа да отидете на предпочитаното от вас занимание.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари