IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Витамин С, хиалуронова киселина, ретинол – тайната на Винъс Уилямс за сияйна кожа

21 февруари 2021 13 30

Тенисистката споделя как се грижи за нея

БГНЕС

Винъс Уилямс е спортистка с доста натоварен график. Когато не е на корта или не се подготвя за предстоящи мачове, тя поддържа формата си във фитнеса. Освен това има собствен бизнес с дизайнерски облекла и козметика.

Тенисистката признава, че заради забързания си начин на живот кожата ѝ не е перфектна. От прахта на игрищата и в залите, изпотяването и третирането с различни продукти, тя има пъпки като много други жени. А за тях допринася и прекомерното омазняване, което по принцип има.

„Имах акне от тийнейджърските си години досега“, казва тя.

Как Винъс Уилямс се грижи за кожата си, за да бъде тя сияйна?

Сестрата на Серина Уилямс ще навърши 40 през септември тази година. Като спортистка тя изглежда по-млада за възрастта си и разкрива, че с годините се е научила как да познава правилната козметика за своето лице.

„Обръщам внимание на това какви съставки се използват, какво насърчава обновяването на клетките и кое работи най-добре за моя тип кожа“, обяснява Уилямс в интервю за NewBeauty.

Тенисистката споделя, че обожава да купува кремове и овлажнители, като понякога се вманиачава и се презапасява.

Почистването – много важно за нея

Уилямс държи на качественото почистване на кожата и винаги премахва грима от лицето си преди лягане. Дори и да няма такъв, тя напоява памучен тампон в мицеларна вода и обтрива, за да отстрани замърсяванията.

По думите на Винъс, лосионът за почистване на грим и водата винаги премахват грима, мазнините и мръсотията, но никога не оставят кожата суха и раздразнена.

След това Уилямс измива лицето си с почистващ препарат за лице с екстракт от гроздови семена и чаено дърво, които успокояват и имат регенериращо действие през нощта.

„Наистина е полезно за изчистването на кожата ви... Оставя след себе си приятен блясък“, посочва още тя.

Идва ред на тоник за лице с масла от роза, лавандула и здравец, с който спортистката обожава да освежава кожата си.

Тя ползва серуми и масла за овлажняване

Винъс Уилямс споделя, че животът ѝ не е само тенис. Докато баща ѝ я карал да тренира, майка ѝ дала ценен урок – никога да не допуска кожата ѝ да е суха. Затова днес тя държи на овлажняването и то заема основна част от рутинната ѝ грижа преди лягане.

„Сега виждам, че наистина работи и съм като луда по хидратацията“, добавя тя.

Тъй като има по-чувствителна кожа, спортистката винаги внимава какви съставки има в продуктите, които смята да купи. Затова набляга на екологично чисти, като държи на три основни – витамин С, хиалуронова киселина и ретинол.

„Против стареене на кожата харесвам серум с витамин С, а и с него нямам толкова пъпки“, каза Винъс. По думите ѝ, той е пълен с антиоксиданти, които премахват токсините и намаляват фините линии и хиперпигментацията. А хиалуроновата киселина дава допълнителна доза влага на лицето.

Носи слънцезащитен крем и извън корта

Тенисистката признава пред NewBeauty, че до 35 години почти не ползвала слънцезащитна козметика, което е груба грешка. Днес тя винаги се маже с такава дори и да не е на корта, за да се предпази от вредните лъчи.

„Всъщност се научих от сестра си Серина. Виждах я да използва SPF през цялото време и да носи дълги ръкавици, когато играе на корта“, обяснява Винъс Уилямс.

„Сега знам, че е от съществено значение, особено заради стареенето на кожата, така че съм много старателна за прилагането му“, пояснява тя.

Държи на пилинга за премахване на мъртвата кожа

Винъс Уилямс посочва, че има хубави гени, заради които изглежда млада, но за да е по-сияен тенът ѝ, тя разчита на пилингите за лице. Те премахват сухата и мъртва кожа, борят се с фините линии, свиват порите и подобряват текстурата.

Когато няма достатъчно време, за да си прави маски и пилинг на лицето, тенисистката отива на химически пилинг – професионална терапия с инфрачервена светлина, която върши чудеса не само с кожата на лицето, а и тази на краката и ръцете.

Обича да спи в свободното време

„Когато се състезавам, често прескачам между часовите зони, така че е трудно да си осигуря приличен нощен сън“, каза тя пред Prevention през ноември, когато сподели как се възстановява след изтощителни тренировки. Днес тя посочва, че може да звучи като егоист, но за нея грижата за себе си е на първо място.

„Ако не се грижите за себе си, не можете да се погрижите за всичко и всички останали в живота си“, обяснява Винъс Уилямс, която винаги спи в свободното си време и смята, че това също се отразява положително на външния ѝ вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари