IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за Свети Валентин – 5 лесни идеи със сърца

11 февруари 2021 10 30

Можете да си ги направите вкъщи

IStockphoto

Наближава 14 февруари – празникът на виното и любовта. На този ден много двойки ще докажат за пореден път чувствата си, някои жени ще получат предложения за брак, а други просто ще изпият чаша от любимото си вино, за предпочитане червено. Макар заведенията навън да са затворени, ако сте по-креативни, има как да отбележите подобаващо деня.

За Свети Валентин трябва нов тоалет, по-специални грим и прическа. Наред с бижутата и аксесоарите, маникюрът също не бива да се подценява. В социалните мрежи е пълно с най-различни идеи, които може да покажете на маникюриста си. Но ако не планирате посещение при него и предпочитате нещо по-семпло, то днешният материал е точно за вас.

Предлагаме ви 5 лесни идеи за маникюр със сърца:

1. Пулсираща любов

маникюр в

За тази идея ви трябват два цвята лак – бял и червен. Хубаво е да разполагате и с апликатор за точки или да имате подръка тънка четка.

Нанесете основата – на част от ноктите поставете червеното, което свързваме с любовта и основният нюанс на виното. Останалите нека са в бяло.

Когато ноктите изсъхнат, с помощта на тънката четка прокарайте по една линия (вертикално на плочката) с другия нюанс. Като отгоре, малко преди върха, нарисувайте малко сърце. Ако сте по-сръчни с апликатора, може да го направите и с него.

Ако имате безцветен лак, може да запечатате за по-голяма издръжливост. Но в случай, че червеното е матово, не слагайте топ лак. Получава се маникюр, който сякаш „пулсира“.

2. Морски шах със сърца

маникюр, морски

„Обича ме, не ме обича...“. Това послание сякаш носи морският шах, в който наред с хиксовете има сърца вместо нули.

Лакирайте всички нокти с бял цвят, като в основата на всеки поставете по едно сърце – самозалепващо се или нарисувано с тънка четка. На един нокът на всяка ръка направете морски шах – с черни черти, като гледайте да сложите три сърца едно след друго.

3. Сърца/катинари на клон

маникюр, сърца,

И в тази идея присъстват червеното и бялото. Докато едни са с по-тъмния лак на цялата плочка, други са със светлия, върху който са нарисувани клоните на дърво – с кафяво.

На въпросните клонки направете сърца, които висят на тях. Част от тях може да са катинарчета, в средата на които се пъха ключ.

След като оформите с черен лак с тънка четка сърцата, вътре запълнете с червено, като накрая добавете точици с бяло.

4. Черно-червена любов

маникюр в

Друга много лесна за изпълнения идея, която да пробвате, е с черен матов лак за основа, върху който да разположите червени сърца.

На един от ноктите може да направите три последователни сърчица, докато на останалите – по едно. Те ще се получат най-лесно със специални ваденки, които да купите предварително.

5. Просто любов

маникюр, любов,

Снимки: IStock

Най-лесно е да лакирате ноктите си в светлорозово или бяло, като върху тях напишете love (любов).

Всяка буква трябва да е в един от ъглите на нокътя, за предпочитане долу. На мястото на O направете малко сърце в червен цвят.

Отново завършете маникюра си с безцветен лак. Ако искате повече сърца, може да поставите по едно до всяка буква.

Ето и още идеи, от които да се вдъхновите за вашия маникюр:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари