IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр вкъщи – 4 идеи с микродекорации

8 май 2021 21 00

Всеки може да ги направи

IStockphoto

Много жени разчитат на маникюрист за оформянето и лакирането на техните нокти. Някои предпочитат те да са по-дълги и заострени, с акрил, гел лак и по-сложни декорации, които няма как да направят сами. Но има и такива, които държат на къси. Просто харесват по-семплите неща или работата им го изисква. Но това не означава, че не бива да ползват лакове.

„Дайте идея за къси нокти в телесен цвят. Нещо от сорта „направи си сам“, пише много често в социалните мрежи.

Все пак, ако имате желание, с малко повече въображение и търпение, ще си направите пъстър пролетен маникюр, на който всеки ще ви завиди. Дали ще смесите два сходни цвята, ще поставите няколко точки или геометрични фигури, ще използвате самозалепващи се ленти или декорации, със сигурност ще се получи по-добре, отколкото ако нямате нищо върху ноктите.

През последните няколко месеца всякакви микродекорации, които стават с клечка за зъби или обикновен апликатор от магазин за 1 лев, са доста актуални. Именно на тях залага в работата си канадската маникюристка Наргис Хан.

Ето няколко идеи от специалиста, които да изпробвате у дома:

1. Асиметричен графичен минимализъм

Ноктите са доста къси, със закръглен връх, като по-голямата част от всяка плочка е лакирана с бледорозово. Останалото е безцветно. Асиметрично на всяка плочка има по една тънка лента в черно.

Асиметрията в маникюра е доста използвана тенденция от много специалисти този сезон.

2. Цветен маникюр с око

Тъй като е пролет, нека оставим настрана по-тъмните нюанси и изберем топъл цвят, например прасковено или виолетово, който комбинираме с лилаво и синьо. Лакирайте така плочката, че да се получи право преливане.

В основата на всеки нокът, с помощта на апликатор или клечка, направете по едно малко оченце, което да бъде акцент в маникюра ви.

Ако желаете, може да поставите и само един топъл тон върху ноктите, след което оченцето, което не бива да е твърде голямо. Все пак говори за минимализъм в декорациите.

3. Дъга от точки

Ако си правите маникюра сами, много лесно ще изпълните тази идея. Трябва да поставите само по-светла, телесна основа върху ноктите. След като изсъхне, с помощта на апликатор, нанесете точки по дължината на всяка плочка.

Редувайте лакове в различни цветове така, че да се получи „дъга от точки“. Отгоре може да поставите топ лак с потупване за по-голяма издръжливост.

4. Френски микроманикюр с точки

Както вече ви разкрихме, тази пролет френският маникюр с много миниатюрна линия, ще е за предпочитане. Той отива именно на тези, които не желаят по-дълги нокти. Независимо дали са леко затъпени или леко кръгли, ще ги промените, като добавите и непрекъсната линия от точки в друг цвят.

В случая Наргиз Хан, която е на мнение, че По-малките декорации са „новото повече“, използва бели точки точно до френската линия в черно на върха на ноктите.

Разбира се, за основа ползвайте заздравител, млечен или нюд лак, после поставете другите елементи.

Ето и други идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари