IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за лятото: Опитайте обратното котешко око

28 май 2022 15 00

Изглежда великолепно и е много лесно за пресъздаване

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Класическите стилове никога не излизат извън мода. Те претърпяват няколко промени, за да съвпаднат с десетилетието, в което се намират, но основата им остава същата. Независимо дали говорим за мода, маникюр, прически, или грим, класиката винаги ще си остане непобедима и любима на поколения наред. 

Това лято отново ще заложим на класически стилове, що се отнася до гримирането. Разбира се, фактът, че се намираме в 2022 година, ни кара да променим леко нещата, но не изцяло. Това лято ще се фокусираме отново върху очите, макар че маските вече не са задължителни, но навиците, създадени в последните две години, трудно умират. Ето затова класическото котешко око се завръща, но с леко променен стил. Това лято ще се нагледаме на т.нар. обратна очна линия

Зендая, Бела

Снимки: Getty Images

Както подсказва името, външният вид се състои от начертаване на котешко око върху долната линия на миглите или гримиране както на горната, така и на долната линия на миглите. 

"Начертаването на долна линия към вътрешните ъгли на очите може да бъде също толкова мощно при оформянето на окоот, колкото добавянето на крилата линия върху горния клепач", казва Данеса Мирикс пред InStyle. Според нея, комбинирането на долната и горната очна линия, срещащи се във вътрешните ъгли на очите, създава повдигащ и въздействащ ефект. 

Докато черната очна линия е класическа визия, която никога няма да излезе от мода, това, което прави тази тенденция оптимална за лятото е, че има много място за експериментриане със смели цветове

бяла очна

Снимка: Getty Images

"Контрастните или допълващи се нюанси към цвета на очите ни винаги ще окажат незабавно въздействие", казва Мирикс за избора кои цветове да опитате. По думите й, бялото и черното от двата края на спектъра създават очевидно много екстремни резултати, но цветовете на дъгата носят повече разнообразие и магия. 

Обратната очна линия също може лесно да бъде персонализирана, за да отговаря на вашия личен стил. Например, ако търсите обикновен цвят, вземете любимата си цветна очна линия и просто я нанесете в посоката, в която искате да издърпате и оформите окото. 

Мирикс също препоръчва смесване и комбиниране на цветовете. Бъде игриви и се забавлявайте, като наслоявате или съчетавете множество нюанси, с които да изразите себе си. Опитайте да контрастирате нюансите от светло към тъмно, като започнете от вътрешния ъгъл на окото. За малко повече драматизъм, може да поставите по-светлите цветове в центъра и по-дълбоките от двата края на окото за по-динамична форма. 

очна линия

Снимка: iStock

Този външен вид може да бъде напълно съобразен с формата на очите. Поставянето на обратна очна линия е много по-лесно и, когато се прави правилно, все още може да има толкова голямо въздействие, колкот и класическата очна линия. 

Ето няколко идеи, които да изпробвате

Пеперудена очна линия

Тази двуцветна крилата очна линия, вдъхновена от пеперуда, е забавна вариация на обратното котешко око. За музикалния фестивал Коачела, Хейли Бийбър постави неутрални сенки върху клепачите си, след което добави черно котешко око по горната линия на миглите и синьо крило по долната. 

Меко обърнато котешко око

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Внесете драматичност в неутралното опушено око, като добавите меко, обърнато котешко око. Тук известната гримьорка Аш Холм демонстрира как линията дефинира очите. 

Само долната линия

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila mendes (@camimendes)

Камила Мендес е друга знаменитост, която избра обратната очна линия за Коачела. Въпреки е червеният грим за очи е разкошен, смел вид, нанасянето му може да притисни много хора. Вместо да го поставяте върху цялото око, просто очертайте долната линия на миглите с цвета, както направи Мендес, за поразителен вид. 

Син нюанс

Оставете на Риана да ви убеди, че това лято е времето, в което трябва да излезете от зоната си на комфорт и да носите смел, цветен грим за очи. Гримьорката й Присила Оно очерта горните и долните линии на миглите с кралско синя линия, разширявайки я във вътрешните ъгли. Този цвят може съвсем спокойно да го съчетаете със смело червено червило. 

Лилаво настроение

Лилавото е един от цветовете на годината, така че естествено нюансите му са на мода в гримирането в момента. А какъв по-добър начин да участвате в тенденцията от това да опитате виолетово обратно котешко око? Удължените крила във вътрешните и външните ъгли наистина отварят очите. Освен това цветът е приятен контраст на неутралните летни тоалети. 

Двутонова комбинация

Добавяне на син цвят наистина може да накара класическата черна очна линия да изпъкне още повече. Вземете пример от визият на Беки Джи, направена от гримьора Патрик Та. Съчетайте очната линия с маникюра си за още по-добър ефект. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари