IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 звезди, които обожават йогата

18 февруари 2020 16 30

Бритни Спиърс пребори депресията чрез нея

Pixabay

Йогата е изкуство или практически метод, който подобрява качеството на живот. Комбинирането между физически, умствени и духовни практики помага на много хора да усетят по-добре тялото си и неговите нужди. Благодарение на различни дихателни техники и пози, човек може да постигне пълна хармония със заобикалящия го свят.

Ходенето на йога се препоръчва за превенция на депресивни състояния, както и за лечението на много нездравословни проблеми. Тя подобрява емоционалното състояние и насърчава психичното здраве.

Йогата е станала начин на живот на много известни личности. Работейки под светлините на прожекторите, под строго начертан график и напрежение, следени постоянно от папараците, с нея те успяват да избягат от реалния свят и да се обърнат към духовното. Голяма част от тях споделят, че за тях самите упражнения не са само физическо натоварване, а по-скоро лек на проблемите им. И разкриват кои са любимите им практики, които използват в свободното си време.

Ето 5 звезди, които обожават йогата:

1. Джесика Бийл

Жената до Джъстин Тимбърлейк изглежда невероятно. Тя винаги е споделяла, че няма много време за натоварващи тренировки и хранителни режими. Актрисата смята, че по малко йога всеки ден е достатъчно на една жена като нея, за да поддържа фигурата си. 

Джесика Бийл към Джъстин Тимбърлейк: Обичам те

Бийл обяснява, че ако някой иска просто да се стегне, не бива да се поти във фитнеса, а да си вземе карта за йога клас. По думите ѝ, макар за някои упражненията на постелката да изглеждат супер лесни, те също натоварват отделни мускулни групи и са идеални за влизане във форма. 

5 доказани ползи от практикуването на йога

2. Гуинет Полтроу 

През септември миналата година тя навърши 47, но никой не може да ѝ даде годините. Актрисата има своя компания – Goop, която е ориентирана към здравословния начин на живот. За една от нейните кампании тя се съблече гола и направи няколко йога пози сред природата. 

Гуинет Полтроу под прицел заради здравния си бизнес

„Успокойте се всички! Това е просто тяло... Фактът, че размерът му не е по ваш вкус, не ви дава право да го критикувате. Коментарите ви не са нещо повече от отражение на собствената ви несигурност“, написа в Instagram Гуинет Полтроу, а феновете ѝ я обвиниха, че е твърде слаба. 

В дома си в Малибу русокосата звезда разполага със специално оборудвано йога студио, където тя разпуска след тежкия работен ден. 

3. Хали Бери 

Актрисата е известна със страстта си към спортуването. От известно време всяка седмица тя предизвиква последователите си да работят за различни части на тялото си. 

Бъдете като Хали Бери: Три съвета за перфектната фигура

Освен във фитнеса, Хали Бери прекарва доста време практикувайки йога. Тя намира време за любимото си занимание почти всеки ден. 

52-годишната звезда често публикува снимки на любимите си йога пози и споделя, че е истински щастлива, когато медитира.

4. Кейт Хъдсън 

Подобно на своята колежка Хали Бери, Хъдсън дава пример на своите фенове, че стига човек да е по-дисциплиниран и да води по-здравословен начин на живот, може да оформи тялото си. 

След като роди третото си дете – Рани Роуз, актрисата много бързо свали излишните килограми и зад отличния резултат се крият часове, прекарани във фитнеса и залата за йога и пилатес. 

Майката изтъква, че няма достатъчно време през деня и сутрин ѝ е най-удобно да тренира каквото и да е. 

Кейт Хъдсън и нейната мисия да бъде щастлива

„Не мога да кажа, че тренирам по много, но го правя редовно. Неизвестно защо хората си мислят, че за положителен резултат трябва да тренират по два часа и половина, но не е така. Можете да тренирате по 20-40 минути, но редовно. Резултатът ще е същият“, разказва тя пред „The Sunday Times Style magazine“. 

След като килограмите ѝ влизат в норма, тя комбинира йога упражненията с пилатес: 

„Ще изглеждате по-високи и уверени в себе си и ще правите впечатление на човек, който е стъпил здраво на краката си. Ще отслабнете и ще се почувствате по нов начин още след първите 10 тренировки, а след 20 разликата ще стане очевидна!“.

5. Бритни Спиърс 

След като прекара известно време в психиатрична клиника, певицата успя да продължи напред. Това се дължи на подкрепата на семейството ѝ, както и на йогата, по която се запалва. За да подобри менталното си здраве, тя започва да намалява броя на лекарствата, които пие и набляга на специален хранителен режим с повече полезни вещества, както и йога практики. 

Бритни тръгна на ръце след клиниката 

„Може и да не знаете това за мен, но аз съм силна и се боря за това, което искам. Любовта и посвещението ви са невероятни, но сега имам нужда от малко лично пространство, за да се справя с всички трудни неща, с които животът ме сблъсква. Ако можете да ми дадете това, ще ви бъда благодарна завинаги. Обичам ви“, обърна се към феновете си Спиърс малко след като приключи рехабилитацията ѝ в клиниката.

В края на 2019-а, изпълнителката направи своята равносметка и сподели, че през 2020 г. иска да има повече време, за да практикува любимото си в последните месеци занимание – акройога. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари