IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за лятото: 3 нестандартни идеи, които да опитате

26 юни 2022 13 30

Забравете за пеперудите, цветята и френските върхове

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Допаминовият стил е навсякъде това лято, включително и по ноктите ни. Той се върти около идеята да създавате визия, която да приповдигне настроението ви и да ви накара да се усмихнете, дори в най-тежкия ден. Идеална е за лятото, като колкото повече цветове включвате, толкова по-добре.

Относно маникюра, сюрреалистичният фантастичен вид, с много триизмерни елементи, гел и фънки камъни ще властва през най-любимия ни сезон. Стилът е подходящ за всеки, който не се страхува да експериментира и вече се е уморил от традиционните маникюри за лятото. Оставяме настрана френския стил, цветята и пеперудите, насочвайки вниманието си към нещо малко по-различно и нестандартно.

3 нестандартни идеи за летен маникюр

Пясъчен часовник

На първо място в нашия списък с летни идеи за нокти – уникален външен вид, който несъмнено ще ви откроява от околните. Т. нар. стил „пясъчен часовник“ е точно това, което си мислите – дизайн, който повтаря формата на пясъчния часовник.

Такъв стил избира Натали Минерва, която се занимава с ноктите на актрисите от сериала „Еуфория“. Тя споделя, че обича да съчетава маникюра с тоалета на героинята, като този пясъчен часовник е създаден специално за Мади и облекло, което има изрязани участъци около талията.

Маникюристката черпи вдъхновение от формата на роклята, използвайки 12-милиметрова четка за нокти, за да имитира нейния дизайн. Тук Минерва започва с неутрална нюд основа върху целия нокът, след което потапя четката си в черен лак за акцента на пясъчния часовник, който се движи нагоре и надолу отстрани на нокътя.

Красив залез

Ако сте фенове на омбре ноктите, то тази идея ще ви хареса. Красивите залези са част от лятната ни почивка, като сега може да им се наслаждаваме по всяко време, пренасяйки ги върху ноктите си. Този път обаче дизайнът не е просто нарисуван, а е създаден под формата на пясъчен часовник, което засилва още повече ефекта.

В този стил Минерва използва цветове като корал, оранжево и жълто, сливайки ги прекрасно в едно цяло. Първо се нанася оранжевият цвят с аерограф, за да избледнее до фина сянка, след което се наслоява кораловият нюанс и отгоре се поставя жълтият. Накрая може да очертаете нокътя, използвайки бебешкосиньо.

Кръгли аура нокти

От всички тенденции за нокти през лятото на 2022 година, аурата е най-трудна за пресъздаване. Така че ще ви трябва малко практика, преди да постигнете съвършения резултат.

Тахва Крок, която създава тази визия, посочва, че изборът на цветовете трябва да бъде лично предпочитание. За зеленото например се смята, че привлича подхранваща енергия, докато червеното може да създаде вдъхновение, а жълтото пък успокоява.

След като сложите основния слой лак, който трябва да е по-светъл нюанс от останалите, вземете акцентния цвят и направете шест отделни точки върху парче пергаментова хартия. Оставяйки една точка непокътната, добавете все по-големи количества бял лак към останалите, за да създадете по-светли и по-светли нюанси.

След като цветовете ви се смесят, използвайте най-тъмния си нюанс, за да нарисувате кръга на аурата си. Работейки бързо, така че цветовете да не изсъхнат върху хартията, преминете от тъмно към светло с допълнителни кръгове, завършвайки с най-светлия цвят в центъра. Не се опитвайте да направите перфектен кръг.

Когато сте усъвършенствали изкуството на хартия, може да се пренесете към ноктите и да създадете този интересен маникюр.

Ето още няколко идеи, които да изпробвате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари