IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рита Ора с перфектно тяло на плажа – каква е диетата ѝ?

4 май 2021 12 00

Певицата изглежда страхотно по бански, защото има стриктен режим

БГНЕС

Рита Ора показа за пореден път, че е в перфектна форма, позирайки по бански. 30-годишната певица си даде малко почивка от снимките на „Гласът: Австралия“, като отиде на плаж. В своя Instagram тя качи няколко снимки, на които виждаме, че вече има лек тен, който отива на оранжевите ѝ бикини.

Изпълнителката позира пред камерата без никакъв грим, с множество златни бижута на врата и китките – една от тенденциите за сезона.

Звездата, която снима клип в България през зимата, често се снима полугола или носи гащеризони, прилепнали плътно по тялото, за да покаже изваяните си форми. А зад тях стои специален хранителен режим, много танци в залата и тренировки във фитнеса.

Каква е тайната на Рита Ора за поддържане на фигурата?

Строга диета

Що се отнася до хранене, певицата е доста дисциплинирана и спазва стриктна диета. Пред Shape тя разказва, че преди години, особено по турнета, не контролирала какво похапва, но в един момент установила, че не може да продължава така.

„С режима, който изпълнявам, можете да ядете доста, стига да спортувате“, обяснява Ора. И дава пример с уикенда, който започва с две варени яйца за закуска, аспержи и малко мюсли с бадемово мляко.

„За обяд имам пиле или риба със зеленчуци, а за вечеря – риба със зеленчуци и половин картоф. Плюс междинни закуски“, разкрива тя.

Нещата, които Рита въобще не консумира, са захар и хляб. Тя обаче е категорична, че никога не гладува. „Храненето не е проблемът. Става въпрос за това от какво се нуждае тялото ви, а тялото на всеки е различно“, допълва певицата с албански корени.

Следене количеството на всяка порция

Според Ора, има голямо значение не само диетата, а и самото количество храна, поставено в чинията ѝ.

„Гледам какво ям, но просто намалявам порциите си наполовина“, казва тя пред британския Cosmopolitan. „Така че, ако искам бургер, просто ще го разрежа наполовина и ще ям половината“, продължава изпълнителката, която понякога се отказва от хляба или пържените картофки, които вървят с него.

Кръгови тренировки

Рита посочва още пред Shape, че разчита на кръгови тренировки, за да поддържа своята форма. Те представляват система от конкретни упражнения, които се изпълняват последователно, при това без почивка помежду им. По този начин за кратко време тя успява да натовари всички мускулни групи. Най-често инструкторите дават между 3 и 5 кръга, като се върви от по-трудни към по-лесни натоварвания.

„Обикновено тренирам за един или два часа, в зависимост от това колко време имам. Правя три кръга и повтарям това три пъти“, обяснява тя.

Рита казва, че гледа да се фокусира върху дупето и бедрата, затова прави повече клекове и вдига тежести.

„Харесва ми да тренирам. И харесвам последиците – това чувство на задоволство накрая“, споделя още изпълнителката.

Мотивация от красиви жени с перфектни тела

30-годишната звезда разказва още, че използва познати лица, които да я мотивират във фитнеса. Така например тя винаги се е възхищавала на Джей Ло и гледайки нейните снимки, се надъхва за тренировки.

„Дженифър Лопес и Кейт Бекинсейл... Те изглеждат невероятно!“, коментира Рита.

Не слабата фигура, а силата е важна

„Няма да лъжа и казвам, че бях напълно доволна от тялото си преди. Знаех, че мога да променя няколко неща, за да подобря издръжливостта си, особено на сцената. Не започнах да тренирам, за да стана по-кльощава – започнах да тренирам, за да се чувствам по-добре. И мисля, че е важно жените да знаят това“, обяснява певицата.

Ора дава съвет на жените на нейната възраст да не се вманиачават по това да бъдат слаби. За нея по-важно е да се храни здравословно и да има енергия.

„Аз съм с размер 28 за дънки. И това е среден, нормален размер. Горда съм, че съм нормална“, разкрива Рита, която обича всяка извивка на тялото си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари