IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр пролет/лято: Опитайте блокиране на цветовете

14 май 2022 16 30

Лесен дизайн за всеки, който няма много свободно време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Няма нищо по-хубаво от свеж маникюр, който да ви накара да се усмихнете дори и в най-трудните моменти. Въпреки това, освен ако нямате стабилната ръка на хирург, създаването на собствен дизайн може да бъде доста трудна задача, особено ако обмисляте да правите цяло изкуство върху ноктите си. Всички ние обичаме криволичещите дизайни и омбре стила, но не всички имаме търпението и времето да ги направим.

За щастие, има една тенденция при маникюрите, която е невероятно лесна за създаване и изглежда също толкова добре, колкото трудните опции. Всичко, от което се нуждаете, са вашите два любими лака за нокти, време и понякога малко тиксо. Тенденцията, за която говорим, е блокиране на цветовете.

Вече сме чували термина в модата, но той се пренася и в маникюра. Причината за огромната слава е, че както при образуването на стилни комбинации от дрехи, създаването на подобен стил върху ноктите е също толкова лесно. Не се нуждаете от професионални уроци или ходене до салона за красота. Просто трябва да използвате въображението и да повярвате в себе си.

За да постигнете дизайна, започнете с нанасянето на основния цвят лак и го оставете да изсъхне. За тези от вас, на които ръцете им постоянно треперят, добавете тиксо или друга залепваща се лента там, където искате да са разделянията, за да осигурите ясни граници. След това приложете втория си цвят, който е противоположен на първия. След като вторият слой изсъхне, нанесете лъскаво покритие, за да запечатате дизайна и воаля – толкова е просто.

Ето няколко идеи, които може да опитате

Шахматна дъска

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sunsnailspa (@sunsnailspa)

Шахматната дъска е един от предпочитаните маникюри през последно време заради елегантността и семплия дизайн. Тъй като този външен вид отнема време, за да бъде завършен, не се колебайте да експериментирате с куп различни цветове или да се придържате към монохромния вид за по-фин резултат.

Нокти 50-50

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

Този тип цветно блокиране е един от най-лесните начини за включване в тенденцията. Всичко, от което се нуждаете, е едно парче залепваща се лента, за да блокирате половината от нокътя. След като цветовете изсъхнат, вземете четка и нанесете още един нюанс по линиите, за да направите външния си вид още по-впечатляващ.

Бледи цветове

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paintbox (@paintboxnails)

Пастелните цветови комбинации са одобрени за пролетта, включвайки в себе си по-фини и женствени нюанси от тези, които виждахме през зимата. Нанесете неутрален основен слой, след което добавете любимия си светъл цвят.

Вдъхновени от природата

Вдъхновете се от любимите си растения, като използвате няколко нюанса, за да създадете този маникюр с многоцветно блокиране. Първо, лакирайте върховете по същия начин, както бихте си направили френски маникюр. След като изсъхнат, използвайте парче тиксо, за да блокирате половината нокът, нанесете основен цвят и след като изсъхне, нарисувайте полумесец в кутикулата.

Модерен френски

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aistė P. (@heygreatnails)

Ноктите с блокиране на цветовете не се изчерпват само с геометрични фигури. Вземете черни и бели нюанси, или някои други два любими нюанса, и нанесете единия от тях на върха, а другия в основата на нокътя.

Пролетен маникюр

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aistė P. (@heygreatnails)

Придайте на върховете си цитрусово и яркосиньо настроение, за да се комбинирате с покачването на температурите. Допълнителните нюанси ще контрастират по подходящ начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари